, które pozwalają na stosowanie chemicznych konserwantów, dodatków, środków barwiących, środków pieniących, środków wiążących, środków zagęszczających, stabilizatorów, emulgatorów i wiele innych substancji chemicznych, które pozwolą zaoszczędzić czas i pieniądze podczas przetwarzania i przechowywania żywności. Przepisy te korzystne dla przemysłu spożywczego, pozostawiają nasze pokarmy pozbawione składników odżywczych i uszkodzone przez chemikalia, wysokie temperatury, uwodornienie i pasteryzację, które są bardzo toksyczne i szkodliwe dla Każdego roku przemysł spożywczy wydaje w Stanach Zjednoczonych miliony dolarów na lobbowanie przepisów, które pozwalają na stosowanie chemicznych konserwantów, dodatków, środków barwiących, środków pieniących, środków wiążących, środków zagęszczających, stabilizatorów, emulgatorów i wiele innych substancji ch ludzkiego organizmu. Niestety i w Polsce wymienione metody cieszą się coraz większą popularnością.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz