Szukaj na tym blogu

środa, 21 marca 2018

Każdego roku przemysł spożywczy wydaje w Stanach Zjednoczonych miliony dolarów na lobbowanie przepisów

, które pozwalają na stosowanie chemicznych konserwantów, dodatków, środków barwiących, środków pieniących, środków  wiążących, środków zagęszczających, stabilizatorów, emulgatorów i wiele innych substancji chemicznych, które pozwolą zaoszczędzić czas i pieniądze podczas przetwarzania i przechowywania żywności. Przepisy te korzystne dla przemysłu spożywczego, pozostawiają nasze pokarmy pozbawione składników odżywczych i uszkodzone przez chemikalia, wysokie temperatury, uwodornienie i pasteryzację, które są bardzo toksyczne i szkodliwe dla Każdego roku przemysł spożywczy wydaje w Stanach Zjednoczonych miliony dolarów na lobbowanie przepisów, które pozwalają na stosowanie chemicznych konserwantów, dodatków, środków barwiących, środków pieniących, środków  wiążących, środków zagęszczających, stabilizatorów, emulgatorów i wiele innych substancji ch ludzkiego organizmu. Niestety i w Polsce wymienione metody cieszą się coraz większą popularnością.

Brak komentarzy: